Eenhoorn verrast en kondigt vertrek bij AZ aan na 'succesvolle jaren'

Eenhoorn verrast en kondigt vertrek bij AZ aan na 'succesvolle jaren'

12 februari - 12:02 Laatste update: 12:08
257

Robert Eenhoorn heeft verrassend zijn vertrek bij AZ aangekondigd. De algemeen directeur spreekt van 'metaalmoeheid' en trekt op 1 juli de deur van het AFAS Stadion achter zich dicht, zo maken de Alkmaarders bekend.

'Na een succesvolle periode van bijna tien jaar heeft Robert Eenhoorn aangekondigd te stoppen als algemeen directeur van AZ. Hij zal per 1 juli van dit jaar officieel terugtreden. Eenhoorn zal in de komende periode AZ helpen bij het zoeken naar en inwerken van een mogelijke opvolger', schrijft AZ op zijn website.

"Ik heb de afgelopen jaren met ontzettend veel plezier en energie gewerkt bij en voor AZ", reageert Eenhoorn. "In die jaren zijn er nogal wat zaken gepasseerd en het gaat te ver om alle hoogtepunten op te noemen. Maar één van de belangrijkste dingen die ik wil aanhalen is de sportieve en financiële gezondheid van de club. AZ draait al jaren mee in de top van de Eredivisie en heeft ook in Europees verband een uitstekende indruk achtergelaten. Bijzonder trots ben ik op de manier waarop onze jeugd zich presenteert, niet in de laatste plaats omdat dit een stabiele toekomst voor de club in de komende jaren betekent."

Eenhoorn licht toe waarom hij aan het einde van het seizoen toch vertrekt bij AZ. "Ik heb me in de afgelopen jaren met ziel en zaligheid ingezet voor de club en het verbeteren van de staat van het betaalde voetbal in het algemeen. Ik merkte bij mezelf echter een bepaalde metaalmoeheid z’n intrede doen en dan moet je conclusies trekken. Een club als AZ verdient de volle inzet en ik merkte dat die energie voor mijzelf steeds lastiger te vinden bleek."

Eenhoorn weet nog niet wat hij na zijn periode in Alkmaar gaat doen, maar belooft zich tot zijn afscheid voor honderd procent in te zetten. In het verleden werd de oud-honkballer en voormalig honkbaltrainer al eens in verband gebracht met Feyenoord. "Om alle speculatie voor te zijn is er dus nog geen volgende stap in zicht. Ik ben bovenal ook nog niet weg", stelt de directeur.

RvC-voorzitter René Neelissen bedankt Eenhoorn. "Met visie en structuur heeft Robert AZ tien jaar geleid. Maar bovenal met enorme toewijding, passie en grote betrokkenheid heeft hij bijgedragen aan alles waar AZ nu staat. Toen Robert ons aangaf niet meer de energie te voelen die nodig is in deze functie overheerste uiteraard eerst teleurstelling, maar al snel ook begrip voor zijn keuze."