Aston Villa gewaarschuwd voor Ajax: 'Ze maken stappen in de eigen competitie'

Aston Villa gewaarschuwd voor Ajax: 'Ze maken stappen in de eigen competitie'

23 februari - 16:09
160

Unai Emery, manager van Aston Villa, kijkt uit naar het tweeluik met Ajax in de achtste finales van de Conference League. Vrijdagmiddag werden beide clubs tijdens de loting in Nyon aan elkaar gekoppeld.

Ajax versloeg donderdag met alle moeite van dien FK Bodø/Glimt, Villa eindigde als eerste in zijn groep en mocht de tussenronde dus overslaan. "We gaan het opnemen tegen Ajax. Een club met veel historie, een heel succesvolle club", begint Emery tegenover Engelse media in aanloop naar het competitieduel met Nottingham Forest.

Wedden

Meer odds

"We kijken ernaar uit om zowel daar als hier op Villa Park tegen ze te spelen", gaat de 52-jarige Spanjaard verder. Hoewel Ajax niet in beste vorm steekt, waakt Emery voor onderschatting. "Ajax maakt stappen in de eigen competitie." Niet lang geleden speelde Villa al op Nederlandse bodem. In de groepsfase van de Conference League waren The Villans met 1-4 te sterk voor AZ. 

Emery stelt dat richting 7 maart veel hetzelfde is, ten opzichte van het duel in Alkmaar. "We maken dezelfde reis. We treffen dezelfde stijl en eigenlijk hetzelfde idee. Alle Nederlandse teams hebben een soortgelijk idee van voetballen."