Ajax-duo kan Perez niet bekoren: 'Zij vinden zichzelf zulke goede voetballers'

Ajax-duo kan Perez niet bekoren: 'Zij vinden zichzelf zulke goede voetballers'

26 februari - 09:46
65

Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen kunnen Kenneth Perez niet bekoren. De twee middenvelders van Ajax vinden zichzelf te goed om verdedigende taken uit te voeren, vermoedt de ESPN-analist.

Tahirovic en Van den Boomen waren de controleurs tegen AZ (2-0 verlies), maar konden Perez geen moment overtuigen. "Zij vinden zichzelf zulke goede voetballers, dat ze eigenlijk alleen wat gaan doen in balbezit", aldus de Deen bij het ESPN-programma Dit was het Weekend. "Dat is ook niet erg. Meestal als je bij Ajax komt ben je een speler die alles voetballend oplost, maar dat zijn zij niet. Branco van den Boomen ook niet."

Volgens Karim El Ahmadi moet Sivert Mannsverk een nieuwe kans krijgen bij Ajax. "Hij is wel een speler waarvan je ziet dat hij vaker op die positie heeft gespeeld en die controle houdt", vergelijkt de oud-Feyenoorder het spel van Mannsverk met dat van AZ-captain Jordy Clasie."Van den Boomen is misschien wel een hele goede speler als hij iets verder naar voren staat, maar als hij echt voor de verdediging moet blijven staan..."

De wedstrijd tussen AZ en Ajax eindigde in een 2-0 overwinning voor de Alkmaarders. De thuisploeg sloeg daarmee een gat van zes punten ten opzichte van de directe concurrent.