Tegenvaller voor NEC in aanloop naar historisch duel, ook nieuws rond Cillessen

Tegenvaller voor NEC in aanloop naar historisch duel, ook nieuws rond Cillessen

26 februari - 17:21
63

NEC moet zonder Dirk Proper op jacht gaat naar een ticket voor de bekerfinale. De middenvelder is niet fit genoeg om te spelen tegen SC Cambuur. Daarnaast zal Jasper Cillessen namens NEC onder de lat staan in Leeuwarden, terwijl Robin Roefs aanvankelijk de bekerkeeper van de Nijmegenaren was.

NEC strijdt dinsdagavond samen met Cambuur om een plekje in de finale van de beker. Proper raakte afgelopen weekend geblesseerd tegen Sparta Rotterdam, nadat hij eerder in de wedstrijd een prachtige goal maakte. Nu is duidelijk dat de kleine middenvelder het treffen in Leeuwarden niet gaat halen. Medisch onderzoek moet uitwijzen hoe lang Proper precies aan de kant staat, schrijft De Telegraaf.

Daarnaast staat Cillessen onder de lat in de halve finale van de KNVB Beker. Roefs keepte tot dusver alle bekerduels bij NEC, maar trainer Rogier Meijer bevestigt dat hij zijn bekerkeeper passeert. "Als je als club voor het eerst in 25 jaar de bekerfinale kunt halen, vind ik dat de eerste keeper moet keepen", is Meijer duidelijk.

Het treffen tussen Cambuur en NEC gaat dinsdagavond om 20.00 uur van start. De winnaar van dat duel zal het in de bekerfinale opnemen tegen Feyenoord of FC Groningen. Die ploegen staan donderdagavond tegenover elkaar.