Rob Jansen onthult: 'Ga met Koeman, Kuijt, Bergkamp en Larsson Engelse club kopen'

Rob Jansen onthult: 'Ga met Koeman, Kuijt, Bergkamp en Larsson Engelse club kopen'

26 februari - 20:31
75

Rob Jansen onthult dat hij een club wil kopen in Engeland. De 68-jarige spelersmakelaar heeft samen met Ronald Koeman, Dirk Kuijt, Henrik Larsson en Dennis Bergkamp het plan om een club uit de League One of League Two te leiden.

"We zijn bezig om een club in Engeland te kopen", vertelt Jansen in de podcast KieftJansenEgmondGijp. Om welke club het gaat, wil hij nog niet prijsgeven. "Ik kan wel zeggen met welk groepje we het gaan doen. Ronald Koeman, Dennis Bergkamp, Henrik Larsson en Dirk Kuijt." Het quintet is aan het kijken in de League One en League Two. "Dat doen we met mensen om ons heen. De financiers hebben we ook staan. Het hoeft niet in Londen te zijn."

Jansen en co. willen een voetbalclub 'managen in de breedste zin van het woord'. "Dus zoals wij denken dat het moet. Trainingen, hospitality, merchandising, marketing, alles. We hebben een groep, misschien komen er nog een of twee bij." Iedereen krijgt een rol binnen de club. "Larsson zou hoofdcoach willen worden. Bergkamp gaat de academie opzetten. En Koeman komt ook over om zijn dingen te doen", aldus Jansen.

Momenteel checkt Jansen of het reglementair allemaal mag. "In principe mag het", stelt hij. "We nemen wel de tijd om de club te selecteren. We zitten nu in de omgeving van Manchester en Birmingham te kijken. Het wordt heel serieus opgepakt nu."