Van Basten niet onder de indruk van PSV: 'Wel wat overdreven allemaal'

Van Basten niet onder de indruk van PSV: 'Wel wat overdreven allemaal'

26 februari - 21:07
185

Marco van Basten ziet dat PSV knappe prestaties neerzet, maar is niet erg onder de indruk van de Eindhovenaren. De voormalig topspits is van mening dat PSV zich in internationaal opzicht niet optimaal presenteert, hoewel hij Joey Veerman tegen Borussia Dortmund een goede wedstrijd zag spelen, zo spreekt hij uit in Rondo.

"In het begin had iedereen zijn twijfels", vangt Ronald de Boer aan over Veerman. "Kan hij die stap maken, kan hij wel in dat tempo mee. Elke keer maakt hij het toch waar. En de klasse die hij al had, met het passen, met dat gevoelige rechtervoetje van hem, dat wordt alleen nog maar beter."

"De beste speler van de Eredivisie, wordt er nu voorzichtig gezegd", zo verwijst presentator Wytse van der Goot naar de uitspraak van Pierre van Hooijdonk in Studio Voetbal. Van Basten kan zich hier echter niet helemaal in vinden. "Ik vind het een goede voetballer en ik vind dat PSV het goed doet, maar ik vind het wel wat overdreven allemaal. Als je naar Dortmund kijkt, die doen het echt niet zo goed in Duitsland, en je hebt de grootste moeite om 1-1 tegen ze te spelen."

"Je komt met een penalty nog terug", vervolgt de analist. "De goal die je tegen kreeg was ook een beetje lucky van hen. Hij (Veerman, red.) was goed, hij speelde een goede wedstrijd, zonder meer. Maar er wordt hier zo positief over PSV gesproken, dat je gaat denken dat het allemaal fenomenen zijn. Het gaat uiteindelijk in de top, in dit geval, om de Champions League. Dat ze kampioen worden, dat zit er wel dik in."