Van Hanegem krijgt koninklijke onderscheiding: 'Dat weten maar weinig mensen'

Van Hanegem krijgt koninklijke onderscheiding: 'Dat weten maar weinig mensen'

27 februari - 07:47
88

Willem van Hanegem is maandagavond benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau. Ankie Broekers-Knol, burgemeester van Bloemendaal - de gemeente waar De Kromme woont - roemt de manier waarop Van Hanegem zich inzet voor de maatschappij.

Van Hanegem vierde maandag in de Doelen in Rotterdam zijn tachtigste verjaardag. De koninklijke onderscheiding kwam als verrassing. Van Hanegem ontving complimenten voor de manier waarop hij het trainersvak beleefde. Maar ook: "Wat maar weinig mensen weten, omdat u er niet mee naar buiten treedt, is dat u zich inspant voor allerlei maatschappelijke doelen en voor mensen in nood. Zoals bij de aardbevingen in Turkije en Marokko, waarbij u direct klaarstond om te helpen, maar ook op individueel niveau", zei Broekers-Knol, opgetekend door het Algemeen Dagblad.

"Tot op de dag van vandaag bezoekt u Feyenoord-fans die terminaal ziek zijn, en gaat u in op verzoeken om op belangrijke momenten in de levens van wildvreemden aanwezig te zijn: bij een huwelijk, een begrafenis of een afscheid op de werkvloer", ging de lofzang verder. In de Doelen waren zo'n 1700 genodigden. Onder meer Mats Wieffer, Sjaak Swart en Guus Hiddink waren aanwezig.