Van Hanegem en El Ahmadi eensgezind bij Feyenoord: 'Hij valt veel te ver terug'

Van Hanegem en El Ahmadi eensgezind bij Feyenoord: 'Hij valt veel te ver terug'

26 februari - 17:37
98

Willem van Hanegem en Karim El Ahmadi vinden dat Santiago Gimenez momenteel wel in een erg diep dal zit bij Feyenoord. De Mexicaan scoort in de laatste weken bijna niet meer, terwijl hij voor de rest ook ongelukkig voor de dag komt.

Vorige week maakte Gimenez op bezoek bij Roma pas zijn tweede goal van dit kalenderjaar, terwijl hij in de eerste seizoenshelft nog bijzonder goed op schot was. Op bezoek bij Almere City stelde de aanvalsleider ook weer teleur. "Er zijn spitsen die als ze even niet hebben gescoord voetballend nog wel iets laten zien, maar dat vind ik bij Gimenez veel te mager", zegt El Ahmadi in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Feyenoord-icoon Van Hanegem ziet eveneens dat het Gimenez op dit moment niet makkelijk afgaat, nadat hij eerder indruk maakte. "En dan kan het even iets minder gaan. Maar hij valt wel heel ver terug nu. In Almere was het helemaal niets en dat was niet voor het eerst", stelt De Kromme.

Het AD weet dat men bij Feyenoord 'geen aanwijsbare reden' ziet voor de terugval van Gimenez. Eerder kampte de aanvaller bijvoorbeeld nog met jetlags. Van Hanegem denkt dat Gimenez weer terug in vorm kan komen door te scoren, al is dat na Roma-uit nog niet direct gebeurd. "Toch werkt het vaak wel zo met een spits. Een doelpunt kan alles veranderen."