De Mos kraakt Ajax-aankopen: 'Hij is een dertien-in-een-dozijn-voetballer'

De Mos kraakt Ajax-aankopen: 'Hij is een dertien-in-een-dozijn-voetballer'

27 februari - 09:06
155

Alle zomerse aanwinsten van Ajax kunnen hun carrière beter elders voortzetten, stelt Aad de Mos. De voormalig trainer maakt één uitzondering: Diant Ramaj is in zijn ogen een versterking gebleken.

De Mos zag zondag met lede ogen aan hoe Anton Gaaei een pijnlijke middag beleefde tegen AZ. De Deen werd al na 36 minuten naar de kant gehaald door trainer John van 't Schip. "Gaaei was al eerder rijp voor een wissel", zegt De Mos tegen De Telegraaf. De 21-jarige back doet er volgens de oud-trainer goed aan na dit seizoen een nieuwe club te zoeken. "Maar dat geldt behalve Diant Ramaj voor álle aankopen van Mislintat."

Wedden

Meer odds

"Benjamin Tahirovic is een dertien-in-een-dozijn-voetballer, Josip Sutalo en Borna Sosa brengen alleen onrust, Jakov Medic is niveau-Tweede Bundesliga, Carlos Forbs en Chuba Akpom komen tekort en in België snapte niemand waarom Ajax Gaston Avila kocht", somt De Mos op. "Branco van den Boomen is ook een data-speler, maar was gratis en kan nuttig zijn voor de breedte. Sivert Mannsverk heb ik pas één keer gezien; te weinig om hem te kunnen beoordelen."

Ajax kocht onder leiding van Mislintat voor 115 miljoen euro aan nieuwe spelers. Alleen Van den Boomen kwam transfervrij naar Amsterdam.