Van Basten kraakt Ajax-verdediger Kaplan: 'Dat vond ik heel vreemd'

Van Basten kraakt Ajax-verdediger Kaplan: 'Dat vond ik heel vreemd'

27 februari - 07:05
140

Marco van Basten heeft zich geërgerd aan Ajax-debutant Ahmetcan Kaplan. De entree van de 21-jarige verdediger in de hoofdmacht liet mede door blessures anderhalf jaar op zich wachten en tot frustratie van San Marco droeg de Turk amper scheenbeschermers.

Kaplan kwam na 36 minuten binnen de lijnen voor Gaaei. Nog voordat Kaplan het veld had betreden, zag Van Basten iets opmerkelijks. "Die is twee jaar geleden gekocht voor 9,5 miljoen euro. Daarna heeft hij een zware blessure gehad. Dan valt die in en zie ik hem spelen met zijn kousen halfhoog", zegt hij bij Rondo op Ziggo Sport. "Dan denk ik bij mezelf: je bent twee jaar geblesseerd geweest, je komt erin als verdediger en draagt geen scheenbeschermers."

"Dat is toch een beetje gek, toch? Ik zie geen scheenbeschermers", benadrukt Van Basten, die van repliek gediend wordt door Ronald de Boer, die weet dat Kaplan wél scheenbeschermers droeg. "Anders mag je het veld niet eens betreden", stelt hij. "Hij draagt de scheenbeschermers op een manier die je niet echt beschermt", countert Van Basten.

"Dat is toch gek?", vraagt de voormalig topspits zich af. "Als je verdediger bent en je moet erin duiken, terwijl je geblesseerd bent geweest, dan moet je toch geen risico nemen met jezelf? Dat vond ik heel vreemd."