'Barça doet informeel verzoek aan Xavi, Deco zet viertal op lijstje'

'Barça doet informeel verzoek aan Xavi, Deco zet viertal op lijstje'

28 februari - 13:55
7

FC Barcelona is druk op zoek naar een nieuwe trainer voor komend seizoen, maar de club hoopt stiekem nog op een langer verblijf van Xavi. Dat meldt Diario SPORT. Voorzitter Joan Laporta probeert de 44-jarige clubicoon op informele wijze te overtuigen om toch door te gaan.

Xavi verraste een maand geleden vriend en vijand met de boodschap dat hij deze zomer vertrekt bij Barça. Laporta zou zich daar niet zomaar bij neerleggen. De twee hebben 'een hechte en vrienschappelijke relatie en de preses heeft hem informeel, maar ook oprecht en met vastberadenheid gevraagd om zijn nog één jaar doorlopende contract uit te dienen', schrijft SPORT.

Binnen Barça zijn ze zeer tevreden met het werk van Xavi, hoewel de Catalanen dit seizoen teleurstellen in La Liga. Ook de spelers staan nog achter de voormalig topspeler. De zoektocht naar een nieuwe trainer is bovendien niet eenvoudig. Enkele topkandidaten zouden al bedankt hebben voor de eer, aangezien de financiële situatie penibel is, maar de verwachtingen nog wel torenhoog zijn.

Volgens SPORT zijn Roberto De Zerbi (Brighton & Hove Albion), Hansi Flick (geen club), Julian Nagelsmann (Duitsland) en Thomas Tuchel (Bayern München tot einde seizoen) de belangrijkste kanshebbers om de nieuwe trainer van Barça te worden, mocht Xavi zoals gepland vertrekken. Sportief directeur Deco zou spoedig met het viertal in gesprek willen.