LIVE: Chelsea hoopt zich na verloren League Cup-finale op te richten tegen Leeds

LIVE: Chelsea hoopt zich na verloren League Cup-finale op te richten tegen Leeds

28 februari - 19:00 Laatste update: 19:00

De League Cup-finale tegen Liverpool werd door Chelsea met 1-0 verloren door een late treffer van Virgil van Dijk, maar nu wacht weer een nieuwe bekerwedstrijd. In de vijfde ronde van de FA Cup treden de Blues aan tegen het Nederlands getinte Leeds United. Chelsea staat momenteel op de elfde plaats in de Premier League, terwijl Leeds tweede staat in de Championship. De wedstrijd vangt aan om 20:30 uur, praat hieronder mee in onze live-omgeving!

Leeds moet het nog altijd doen zonder de geblesseerde Pascal Struijk. Verrassend genoeg begint ook Crysencio Summerville niet in de basiself. De Nederlandse buitenspeler is dit seizoen de man in vorm bij Leeds. Hij wist al vijftien keer het net te vinden en was goed voor acht assists. In de 3-1 overwinning op koploper Leicester City speelde Summerville nog 'gewoon' negentig minuten. Misschien kriijgt de blikvanger daarom rust van zijn trainer, Daniel Farke.

Summerville is niet de enige Nederlander op de bank van Leeds. Hij zal plaatsnemen naast de twintigjarige doelman Dani van den Heuvel. De keeper debuteerde nog niet voor Leeds. Nederland wordt dus goed vertegenwoordigd op Stamford Bridge. Joel Piroe is echter de enige Nederlander die op het veld start. Hij zal plaatsnemen in de spits bij Leeds.