Vlaar oppert plek in Oranje voor Beelen

Vlaar oppert Feyenoorder voor Oranje: 'Nu is het moment, waarom niet?'

29 februari om 16:03

Ex-international Ron Vlaar denkt dat dit hét moment is voor Thomas Beelen om bij Oranje te komen. De Feyenoord-speler presteert de laatste weken boven verwachting en heeft zich in zijn optiek aangesloten bij de vele verdedigers die bondscoach Ronald Koeman in het vizier zal hebben voor het EK in Duitsland. 

Ondanks de waslijst aan centrale verdedigers wordt de naam van Beelen de laatste tijd steeds meer in verband gebracht met het Nederlands elftal. Vlaar staat daar niet van te kijken, geeft hij aan in gesprek met VoetbalNieuws. "Hij speelt nu een wedstrijd of vijf à zes. Het is mooi om te zien hoe moeiteloos hij zich aanpast. Hij heeft lang moeten wachten op een echte kans. Ik verwacht niet dat Beelen er al bij zit, maar waarom niet eigenlijk? Als het goed genoeg is, dan ben je er altijd klaar voor."

Vlaar vindt dit het ideale moment voor Koeman om spelers uit te testen. Voor Beelen zou het volgens de oud-speler van Aston Villa al goed zijn om te ruiken aan het niveau. "Dan kunnen ze ook gelijk zien of hij meekan. Ze zitten nu in de voorbereiding op het EK. Als ze nog spelers willen uitproberen, dan is nu het moment. Met de komende oefenwedstrijden zou ik het zeker aandurven", aldus Vlaar.