'Als Wieffer niet goed is, dan is heel Feyenoord minder'

El Ahmadi: 'Als hij niet goed is, dan komt Feyenoord niet aan voetballen'

29 februari om 22:37

Karim El Ahmadi constateert dat Feyenoord vermoeid oogde in de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen. De voormalig middenvelder haalt Mats Wieffer als voorbeeld aan.

"Ze komen op mij heel vermoeid over. Ook de simpele ballen gingen vandaag niet zo goed", vertelt El Ahmadi bij ESPN. De analist zag onder meer Wieffer in de malaise delen. "Tegen Almere City was hij ook niet heel goed aan de bal. Dat kan met vermoeidheid te maken hebben, maar misschien moet je dan doseren met je loopjes of wat slimmer en makkelijker gaan spelen."

"Als Wieffer niet in goeden doen is, dan zie je dat heel Feyenoord niet aan voetballen toekomt. Als Wieffer wel in goeden doen is, dan speelt heel Feyenoord beter", aldus El Ahmadi, die zich ook kritisch uitlaat over Marcos López. De Peruviaan verving de zieke Quilindschy Hartman. "Normaal gesproken moet je thuis tegen Groningen ook met López kunnen spelen, maar je zag dat hij echt de zwakste schakel was in die eerste helft."

El Ahmadi is glashelder over het optreden van de thuisploeg, al ontvangt Groningen ook lof. "De eerste helft was als Feyenoord-supporter niet om aan te zien. Veel te slordig en ik vond Groningen het ook echt goed doen. Ik had niet het idee dat we te maken hadden met een KKD-team. Hoog druk zetten en sterk voetbal."