Ajax-selectie zou klagen over gebrek aan groepstraining onder Van 't Schip

Gemopper in Amsterdam: deel Ajax-selectie traint vrijdag op eigen initiatief

1 maart om 12:37
Laatste update: 1 maart om 14:05

De spelers van Ajax zouden klagen dat er onder trainer John van 't Schip weinig als groep wordt getraind. ESPN bevestigt dat een deel van de selectie daarom vrijdag op eigen initiatief traint, nadat eerder op sociale media al soortgelijke verhalen rondgingen. 

'Het klopt als een bus', stelde het befaamde account Klerry Hunstra donderdag al op X. 'Spelers klagen dat er weinig groepstrainingen zijn.' Daarnaast kwam het account met een bijzondere bewering. 'Morgen zullen er gelukkig een groot aantal op eigen gelegenheid op de club komen.' Met name onder supporters van Ajax kan het gebrek aan groepstraining rekenen op onbegrip, juist nu Van 't Schip tegen AZ met een nieuw systeem van vijf verdedigers op de proppen kwam.

Op internet deden daarnaast verhalen de ronde dat de selectie van Ajax na de vrij kansloze nederlaag bij AZ een aantal dagen vrij kreeg. 'Er heerst een totaalgebrek aan topsportcultuur bij ons cluppie', valt er te lezen. KlerryHunstra bevestigt die claim. 'Het is een feit dat na een verlies tegen AZ de spelers gewoon twee dagen niet op de club hoefden te komen.'

ESPN bevestigt dat een deel van de Ajax-selectie, ondanks hun vrije dag, vrijdag op eigen initiatief traint op sportpark De Toekomst. De zender claimt bovendien dat er door de spelers geklaagd is over het aantal dagen zonder training. Eerder deze week zouden meerdere, niet nader genoemde spelers, bij de technische staf aan de bel hebben getrokken. Het is niet bekend welke Ajax-spelers vrijdag voor zichzelf trainen.