'Grote opluchting Stengs: blessure valt mee'

'Grote opluchting voor Stengs en Feyenoord: blessure valt mee'

2 maart om 07:32

Feyenoord en Calvin Stengs kunnen een zucht van verlichting slaan. De blessure van de 25-jarige spelmaker valt mee, zo heeft uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis uitgewezen, meldt De Telegraaf.

Stengs ging donderdag tijdens het bekerduel tussen Feyenoord en Groningen per brancard van het veld na een drieste tackle van FC Groningen-speler Marvin Peersman. Hoewel de aanvallende middenvelder met veel pijn kampte, heeft hij geen ernstige schade aan zijn rechterknie opgelopen, weet de krant.

Het zal een opluchting zijn voor Stengs, die eerder in zijn carrière al eens met een zware knieblessure kampte. Hij was donderdag aangeslagen en kon zijn tranen niet bedwingen. Trainer Arne Slot vertelde vrijdag op de persconferentie dat de achtvoudig Oranje-international wel een goede nacht had gehad. "We hebben geprobeerd om hem af en toe minder te laten spelen om hem te sparen. Qua belasting ging dat goed, maar je kan niets doen aan zo’n tackle zoals gister."

De komende dagen wordt afgewacht of Stengs geen verdere reactie krijgt. De Eredivisie-topper tegen PSV komt logischerwijs te vroeg. Feyenoord neemt het zondag in Eindhoven op tegen de koploper. De Rotterdammers kijken momenteel tegen een achterstand van tien punten aan.