Slot beseft: 'Om hem beter te krijgen, moet Feyenoord hem houden'

Slot beseft: 'Om hem beter te krijgen, moet Feyenoord hem houden'

3 maart - 08:28
44

Arne Slot weet nog niet of Yankuba Minteh ook volgend seizoen voor Feyenoord speelt. De trainer van de Rotterdammers is wel te spreken over de ontwikkeling van de negentienjarige buitenspeler.

Feyenoord huurt Minteh van Newcastle United, dat hem afgelopen zomer overnam van Odense BK. "Om hem beter te kunnen krijgen, moeten we hem houden", beseft Slot op de persconferentie, in aanloop naar de topper tegen PSV. "Ik denk dat er nog heel veel rek in hem zit, want hij is nog maar voor het tweede jaar prof. Hij is hier ook nog een paar keer geblesseerd geweest en naar de Afrika Cup geweest, dus dat er nog veel rek in hem zit, geloof ik zeker. Of we hem dan moeten houden, zijn keuzes die we richting het einde van het seizoen moeten maken."

Slot is op de hoogte van de kritiek op de Gambiaan. "Er wordt vaak gezegd dat hij oogkleppen op heeft. Als je dan kijkt hoe donderdag de 1-1 valt (tegen FC Groningen, red.), dan herkent hij wel dat er een overtal tegenover hem staat en legt hij hem terug op Calvin Stengs. Ook bij de eerste grote kans tegen RKC is hij aan het dribbelen, houdt hij het overzicht en speelt hij Luka Ivanusec helemaal vrij. Hij heeft meer gevoel dat te herkennen, dan dat men vindt. Dat er nog wel ruimte voor verbetering in zit, erken ik ook."

Slot roemt de arbeid die Minteh levert. "Zijn verdedigende omschakeling is geweldig. Zijn verdedigende kwaliteit is ook geweldig, want of het nou Spinazzola is of donderdagavond weer. Ze proberen het best wel eens in de één-tegen-één tegen hem, maar ondanks dat het een aanvaller is, denk ik dat er weinig spelers bij ons zó goed zijn in het verdedigen van die één-tegen-één. Daar is een hele simpele reden voor, dat is voetenwerk en snelheid. Bijna elke speler heeft dat nodig om in de top van Nederland te kunnen spelen, laat staan Europa. Zonder snelheid is het tegenwoordig exceptioneel moeilijk om dat voor elkaar te krijgen."