Slot bespreekt Feyenoord-opties: 'Niemand als Stengs'

Slot dubt over vervanger Stengs: 'Twee andere zet je niet in maximale kracht'

2 maart om 15:18

Arne Slot wikt en weegt nu hij het in de Eredivisie-topper tegen PSV zonder Calvin Stengs moet stellen. Volgens de Feyenoord-trainer was de 25-jarige spelmaker zijn enige echt creatieve speler op het middenveld, de enige 'passende speler'.

Slot besprak vrijdag op de persconferentie mogelijke opties. "Ondrej Lingr is een aanvallende middenvelder, Antoni Milambo is een aanvallende middenvelder." De oefenmeester vindt echter dat de Tsjech nog te veel moeite heeft in het vrijkomen vanaf die plek. In het bekerduel met FC Groningen bewees hij andermaal wel energie en scorend vermogen toe te voegen. Milambo wordt op zijn beurt als een type Quinten Timber gezien.

Timber speelde dit seizoen al vaker als meest vooruitgeschoven middenvelder, waardoor een plekje vrijkwam voor Ramiz Zerrouki naast Mats Wieffer. "Dat kan heel goed als er sprake is van een evenwichtige wedstrijd", stelt Slot. Die vooruitgeschoven rol is in zijn ogen echter niet altijd ideaal voor Timber. "Want Quinten is in de basis een box to box-middenvelder. En als we het zo oplossen, speelt Wieffer ook meer naar voren, terwijl zijn beste positie verdedigende middenvelder is. Je hebt dan met Zerrouki een heel goede speler erbij, maar twee andere spelers zet je niet in hun maximale kracht."

Toch lijkt het voor de Eredivisie-topper het meest waarschijnlijke alternatief, zeker tegen PSV. Zo kwam Zerrouki tijdens het Europa League-duel bij AS Roma nog voor Stengs in het veld. "Dat vond ik toen heel erg goed uitpakken, we kregen meer controle. Dus ja, ik heb nog spelers die als aanvallende middenvelder kunnen spelen. Maar niemand die het zo kan invullen als Calvin Stengs."

Volgens het Algemeen Dagblad is Luka Ivanusec geen optie als nummer tien. Feyenoord ziet in de Kroaat geen optie voor het middenveld vanwege een gebrek aan loopvermogen.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!