Ajax hopen we kwijt te zijn, maar AZ staat nog te dichtbij

"Ajax hopen we kwijt te zijn, maar AZ staat nog te dichtbij"

3 maart - 10:34
93

Ricky van Wolfswinkel ziet het wel zitten om er nog een jaar aan vast te plakken bij FC Twente. De 35-jarige spits is na het vertrek van Manfred Ugalde weer basisspeler, maar hij loopt deze zomer uit zijn contract.

Van Wolfswinkel opende zaterdag al na vier minuten de score tegen Vitesse. Het was zijn tweehonderdste doelpunt als prof. Met zijn goede prestaties houdt hij bovendien Myron Boadu op de bank. Ook toen de AS Monaco-huurling na een uur in het veld kwam, bleef Van Wolfswinkel staan. "Als een wedstrijd lastig is, weet ik dat de trainer het fijn vind als ik op het veld sta. Vanwege mijn slimmigheidjes, of wat dan ook", vertelt de routinier aan Voetbal International.

Joseph Oosting vergeleek Van Wolfswinkel onlangs met Teddy Sheringham, de Engelse spits die in de herfst van zijn carrière nog belangrijk was voor Manchester United. "De trainer gooit Sheringham er weleens in, ja, een mooie vergelijking. Op mijn leeftijd ga ik nog altijd graag vol de strijd in", reageert Van Wolfswinkel, die niet uitsluit dat hij er nog een jaar aan vastplakt. "Uiteindelijk gaat het er voor mij om dat ik belangrijk kan zijn, dat ik me fit blijf voelen. Als dat zo is, dan is het voor mij altijd een optie om bij Twente te blijven."

In dat geval mag Van Wolfswinkel dromen van Champions League-voetbal. FC Twente staat momenteel derde, met een voorsprong van zeven punten op AZ. "Ajax hopen we kwijt te zijn, maar AZ staat nog te dichtbij om ons rijk te rekenen."