Dapper Vitesse krijgt deksel op de neus: FC Twente neemt drie punten mee

Dapper Vitesse krijgt deksel op de neus: FC Twente neemt drie punten mee

2 maart - 21:56
242

FC Twente heeft een moeizame zege geboekt op Vitesse. De Arnhemmers wonnen vorige week van Excelsior en leken ook zaterdagavond resultaat te pakken, maar trokken toch aan het kortste eind: 1-2.

De wedstrijd begon met een eerbetoon aan Theo Bos. Mister Vitesse, die 369 duels in de hoofdmacht speelde, overleed elf jaar geleden aan de gevolgen van kanker. Niet lang na het eerbetoon lag de bal al in het net. Na onthutsend uitverdedigen van Vitesse-verdediger Dominik Oroz kreeg Ricky van Wolfswinkel de kans om vanaf de rand van de zestien uit te halen. De spits faalde niet en zette Twente op voorsprong.

Aanvankelijk had Vitesse bijzonder weinig in te brengen en leek Twente op weg naar een eenvoudige zege. Dat beeld veranderde vlak voor rust. Een fraaie individuele actie en dito voorzet van de uitblinkende Anis Hadj Moussa bereikte rechtsback Mica Pinto. Via Twente-verdediger Robin Pröpper rolde de bal over de achterlijn. 

Vitesse kwam ijzersterk uit de kleedkamer. Twente had zijn handen vol aan Hadj Moussa, die geregeld gevaar stichtte. Amine Boutrah en Kacper Kozłowski hadden reuzenkansen op de 2-1, maar hun pogingen werden niet gepromoveerd tot doelpunt. In de slotfase kreeg Vitesse de deksel alsnog op de neus. Nadat de VAR lang moest kijken, werd het doelpunt van Joshua Brenet goedgekeurd. De back stond in eerste instantie in buitenspelpositie, maar op dat moment nam hij geen deel aan het spel en dus bleef de treffer staan.

Twente hield de voorsprong vast en dus krijgt Vitesse geen loon na werken. De ploeg van trainer Edward Sturing blijft met zestien punten de nummer zeventien van de Eredivisie. Het gat tot de veilige plekken bedraagt vijf punten.