Afellay noemt Mauro Junior als uitblinker bij PSV

Afellay benoemt opvallende uitblinker bij PSV: 'Die kleine pitbull was geweldig'

4 maart om 09:45

Ibrahim Afellay vond Malik Tillman in het oog springen bij PSV tegen Feyenoord, maar de analist zag nog een speler goed uit de verf komen. De teruggekeerde Mauro Junior maakte indruk op de oud-speler van PSV. Vooral in het drukzetten was de Braziliaan erg belangrijk, aldus Afellay.

"Echt een kleine pitbull", luidt de omschrijving van Afellay over Mauro Junior bij Studio Voetbal. "Hij speelde echt geweldig. Hij raakte niet in paniek als hij even onder druk werd gezet. Ook maakte hij erg goede keuzes aan de bal. Hij veroverde heel veel ballen, bewaarde dan het overzicht en speelde de bal weer vooruit. Ga er maar aan staan om één van de beste spelers van je ploeg te vervangen."

PSV-coach Peter Bosz liet Mauro Junior zondag op het middenveld starten als vervanger van de geblesseerde Joey Veerman. De Braziliaan was zelf terug van een blessure die hem lang aan de kant hield. In minuut 85 werd Mauro Junior uiteindelijk gewisseld voor een ploeggenoot die ook lang in de lappenmand zat: Armando Obispo.

Afellay noemde naast Mauro Junior ook Tillman als uitblinker tegen de Rotterdammers. "De eerste goal van PSV is gewoon een geweldige aanval. De manier waarop Tillman het afrondt is uitstekend. De eerste helft was hij echt een enorme plaag voor Feyenoord. Hij doet dingen die andere spelers niet kunnen."