Wanneer kan PSV de landstitel pakken?

PSV doet wat het moet doen: wanneer kunnen de Eindhovenaren kampioen worden?

6 april om 20:40
Laatste update: 6 april om 20:40

PSV nadert de eerste landstitel sinds 2018 met nog vijf speelrondes te gaan. Wanneer kunnen de Eindhovenaren, die momenteel een voorsprong van twaalf punten koesteren, de schaal omhoog houden? VoetbalPrimeur zet de mogelijkheden uiteen.

De Eredivisie is 29 speelrondes oud, dus PSV heeft nog vijf wedstrijden voor de boeg. Naast een voorsprong van twaalf punten, heeft de ploeg van trainer Peter Bosz, die nog nooit kampioen werd, ook een veel beter doelsaldo dan Feyenoord (+25). Dit houdt in dat de achtervolger uit Rotterdam eigenlijk dertien punten moet goedmaken om de koploper in te halen. PSV heeft op zijn beurt nog twaalf punten nodig om zich tot officieuze kampioen te kronen. Feyenoord heeft nog wel een wedstrijd tegoed. De Rotterdammers komen morgen in actie in De Klassieker tegen Ajax. 

Donderdag 25 april rood omcirkeld
Als Feyenoord en PSV de komende weken foutloos weten te blijven, speelt de koploper in de 31ste speelronde de officieuze kampioenswedstrijd. Op donderdag 25 april gaan de Eindhovenaren op bezoek bij sc Heerenveen. Bij tussentijds puntenverlies van Feyenoord kan PSV zich eerder tot kampioen kronen, mits ze telkens de volle buit pakken.

In de speelrondes voorafgaand het uitduel met sc Heerenveen neemt PSV het nog op tegen Vitesse (thuis). Ook Feyenoord moet nog aan de bak in de komende wedstrijden. Voor de uitdager uit Rotterdam staan wedstrijden op het programma tegen Ajax (thuis), Fortuna Sittard (uit) en Go Ahead Eagles (uit).

PSV jaagt op records
Afhankelijk van de resultaten in de komende wedstrijden kunnen alle scenario's constant veranderen. Er staat wel één ding vast: PSV is bezig aan een recordseizoen, waarin afgelopen weekend - tegen NEC - pas de eerste competitienederlaag werd geleden. PSV loopt nog op schema om het beste Eredivisie-seizoen ooit neer te zetten. Daarvoor moeten nog vijftien punten gepakt worden uit de resterende vijf duels.