Been en Van Hooijdonk in vertwijfeling: 'Blijft een vraagteken bij Feyenoord'

Been en Van Hooijdonk in vertwijfeling: 'Blijft een vraagteken bij Feyenoord'

4 maart - 10:48
35

Yankuba Minteh toonde in de topper tegen PSV weer twee gezichten. Dat concluderen Mario Been en Pierre van Hooijdonk, die denken dat de negentienjarige aanvaller soms een beetje een hoofdpijndossier is voor Feyenoord-trainer Arne Slot.

"Hij is op dit moment toch wel de gevaarlijkste aanvaller bij Feyenoord. Alleen snelle spelers zijn langzame denkers. Hij heeft altijd zijn hoofd naar beneden. Maar als je die aanname zag, die was geweldig...", wijst Been bij Dit was het Weekend op een moment in de 57ste minuut, waarbij de Gambiaan een lange bal van Timon Wellenreuther uit de lucht plukt. Vervolgens schiet hij echter wild over de zijlijn. 

"Dan doet hij dat erna, ja... Dat begrijp je dan weer niet", verzucht Been. "Daarom blijft hij altijd een groot vraagteken. Ik denk dat elke linksback 's nachts van hem wakker ligt: dit wordt een zwaar dagje. Qua snelheid en hij blijft lopen, hij blijft gaan. Maar hij doet soms dingen dat ik denk: doe nou even je hoofdje omhoog en kijk beter. Zoals in de tweede of derde minuut, toen moest hij een eindpass geven op Santiago Gimenez. Dat was een heel grote kans. Maar dat mis ik een beetje bij Minteh."

Pierre van Hooijdonk velt in Studio Voetbal een soortgelijk oordeel over de Newcastle United-huurling. "Hij is hartstikke gevaarlijk, alleen hij weet niet wanneer en wij weten niet wanneer. Het is een toevalsvoetballer, eigenlijk." De oud-spits denkt dat Minteh voor de nodige hoofdbrekens zorgt bij Feyenoord. "Gimenez krijgt amper ballen van Minteh. Als Berghuis bij Ajax speelt, weet Brobbey dat hij een aantal ballen gaat krijgen. Minteh is absoluut niet betrouwbaar voor Gimenez. Er gebeurt wel iets als hij de bal krijgt, maar of je daar als centrumspits nou heel erg vrolijk van wordt..."

Minteh tekende zondag wel voor de 1-1 tijdens de topper in Eindhoven. De vleugelflitser staat nu op zeven goals en drie assists in 27 officiële duels.