'Prestaties Slot bij Feyenoord zijn niet onopgemerkt gebleven bij Barcelona'

'Prestaties Slot bij Feyenoord zijn niet onopgemerkt gebleven bij Barcelona'

5 maart - 10:41 Laatste update: 7 maart - 13:56
71

Arne Slot staat er goed op bij de clubleiding van FC Barcelona. Spaanse media melden dat de Feyenoord-trainer 'geliefd' is in Catalonië. Een kandidaat om Xavi Hernández na dit seizoen op te volgen is hij echter niet. 

Xavi vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer bij FC Barcelona en dus is de clubleiding alle opties in kaart aan het brengen voor volgend seizoen. Het Spaanse SPORT weet te melden dat Slot aan alle eisen voldoet om de nieuwe trainer te worden, maar er is nog geen contact opgenomen met de Nederlander. 'Slot is geen optie voor aankomend seizoen, maar zijn werk bij Feyenoord is wel opgevallen bij FC Barcelona', valt er te lezen.

Volgens het Spaanse medium heeft Slot er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit trainer van Barcelona wil zijn. Zijn opvatting over hoe voetbal gespeeld moet worden komt overeen met de speelstijl van Barça. De Catalanen hebben naar verluidt de mogelijkheden onderzocht om Slot los te weken bij Feyenoord, maar vooralsnog is de Nederlander geen kandidaat-opvolger van Xavi.

Op dit moment lijken Hansi Flick, Julian Nagelsmann, Thomas Tuchel en Roberto de Zerbi de voornaamste kandidaten om volgend seizoen aan het roer te staan bij Barcelona. 'Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen. Deze zullen besproken worden voordat er een definitieve beslissing wordt genomen', klinkt het.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!