Van der Gijp kraakt keuze Benítez tegen Feyenoord: 'Volstrekt bezopen'

Van der Gijp kraakt keuze Benítez tegen Feyenoord: 'Volstrekt bezopen'

5 maart - 21:12
29

René van der Gijp begrijpt helemaal niets van de inspeelpass van PSV-doelman Walter Benítez in de wedstrijd tegen Feyenoord (2-2). Voorafgaand aan de 1-1 speelde de Argentijnse doelman zijn centrale verdediger Olivier Boscagli risicovol in, waarna de gelijkmaker volgde. Van der Gijp vindt de keuze van Benítez onbegrijpelijk.

Van der Gijp was zeer kritisch op de doelman van PSV in het programma Vandaag Inside. "Ik vind het nog steeds volstrekt bezopen om Boscagli in de as van het veld aan te spelen. Dat moet je gewoon niet doen." Feyenoord-aanvaller Yankuba Minteh snoepte de bal af van Boscagli, omspeelde de doelman en schoof de bal in een leeg doel. Zo gingen PSV en Feyenoord met een gelijkspel richting de kleedkamer.

Gijp is wél lovend over Malik Tillman, de aanvallende middenvelder van PSV. De 21-jarige Amerikaan zette de thuisploeg al vroeg op voorsprong na een mooie individuele actie. "Mooie goal, man. Rechts, en dan met links door de benen tikken. Die hele snelle linker die hij heeft. Dit was een wereldgoal. Echt een goede speler", aldus Van der Gijp. Presentator Wilfred Genee stemde daarmee in. "Hij was goed, hij maakte een aantal geweldige acties", zei Genee.

Na doelpunten van Santiago Gimenez en Guus Til in de tweede helft, eindigde de wedstrijd in 2-2. Hierdoor bleef de voorsprong van koploper PSV op nummer twee Feyenoord tien punten in de Eredivisie.