'PSV moet André Ramalho deze zomer lozen'

Driessen steekt mening niet onder stoelen of banken: 'PSV moet hem écht lozen'

5 maart om 06:45

Valentijn Driessen is van mening dat PSV er goed aan doet André Ramalho deze zomer te laten gaan. In de topper tussen PSV en Feyenoord ergerde Driessen zich niet alleen aan de sportieve inbreng van de Braziliaan, maar ook aan zijn gedrag. 

Aan het einde van de eerste helft had Ramalho het namelijk even aan de stok met Feyenoord-aanvaller Yankuba Minteh. Laatstgenoemde maakte een lichte beweging met het hoofd richting de verdediger van PSV. Ramalho ging erg gewillig naar de vlakte, oordeelde ook de aanwezige VAR. "Dat was een enorme beuk van Minteh", stelt een cynische Mike Verweij in de podcast Kick-off.

Volgens Driessen valt het neergaan van de Braziliaan simpel te verklaren. "Dit is gewoon een stuk frustratie van een speler die bij iedere bal voelt dat hij niet op dit niveau thuishoort. Dan pakt hij ook nog een gele kaart en dan denk ik echt: neem zo'n jongen alsjeblieft tegen zichzelf in bescherming." De voetbaljournalist van De Telegraaf steekt zijn mening over Ramalho, die aan het eind van dit seizoen uit zijn contract loopt, dan ook niet onder stoelen of banken: "PSV moet hem echt lozen", stelt hij resoluut.