FC Twente mag hopen op langer verblijf: 'Gaat erom dat ik belangrijk kan zijn'

FC Twente mag hopen op langer verblijf: 'Gaat erom dat ik belangrijk kan zijn'

6 maart - 19:31
27

Ricky van Wolfswinkel staat open voor een langer verblijf bij FC Twente. Dat vertelt de 35-jarige spits, die dit seizoen al elf keer scoorde voor de Tukkers, in gesprek met Voetbal International

Trainer Joseph Oosting, die zijn ervaren kracht graag in Enschede houdt, vergelijkt Van Wolfswinkel weleens met Teddy Sheringham, de spits die in de herfst van zijn carrière nog van grote waarde was voor Manchester United. "Een mooie vergelijking. Op mijn leeftijd ga ik nog altijd graag vol de strijd in."

FC Twente is nog volop in de race voor plek drie, die na dit seizoen recht geeft op het spelen van voorronde Champions League. "Daar ligt onze focus op. Het seizoen is nog lang, maar Ajax hopen we kwijt te zijn. AZ staat nog te dichtbij om ons rijk te rekenen. Als wij verslappen en niet honderd procent geven, gaan we het onszelf moeilijk maken. Als team maken we het verschil, als we dat doen worden we derde."

Is het behalen van Europees voetbal een extra reden om in Enschede te blijven spelen? "Uiteindelijk gaat het er voor mij om dat ik belangrijk kan zijn, dat ik me fit blijf voelen", legt Van Wolfswinkel uit. "Als dat zo is, dan is het voor mij altijd een optie om bij Twente te blijven."