Van Wolfswinkel deelt mooie Oranje-anekdote: 'Ik zag hem lekker een peukie pakken'

Van Wolfswinkel deelt mooie Oranje-anekdote: 'Ik zag hem lekker een peukie pakken'

6 maart - 13:51 Laatste update: 13:55
44

Ricky van Wolfswinkel heeft bij het ESPN-programma Fresia & Milan parkeren de bus een heerlijke Oranje-anekdote over Theo Janssen verteld. De twee speelden in augustus van 2010 gezamenlijk een interland voor Oranje.

De 35-jarige Van Wolfswinkel speelde twee interlands voor het Nederlands elftal. Zijn debuut maakte hij tegen Oekraïne (1-1) op 11 augustus 2010, precies één maand na de verloren WK-finale tegen Spanje. Bij Oranje stonden ook spelers als Jeremain Lens, Jeffrey Bruma, Dirk Marcellis en ook Jansen die avond in de basis. "Ik vergeet Theo Jannsen nooit meer", blikt Van Wolfswinkel terug. "Voor mij was het de eerste keer erbij. Ik hoorde: over vijf minuten gaan we naar buiten, en beginnen we aan de warming-up."

"Ik zie Theo, en ik weet dat hij dit kan hebben", een peukie pakken en lekker de catacombe inlopen", vervolgt de spits van FC Twente met een glimlach. "Dat was Theo. Geweldig. Theo was Theo. Die kreeg je zoals hij is. Dat heeft hij altijd gehad, en daar kan ik van genieten."