United bekijkt drie namen als potentiële opvolgers Ten Hag

'United bereidt zich voor op vertrek Ten Hag en evalueert drie managers'

6 maart om 19:55
Laatste update: 6 maart om 20:12

Manchester United is achter de schermen bezig met een eventueel vertrek van Erik ten Hag. Volgens de Engelse tak van ESPN worden drie managers beoordeeld als 'potentiële opvolgers'. Wel benadrukt het medium dat een vertrek van de Nederlandse manager nog niet vaststaat. 

Het zou volgens de Engelsen gaan om een back-upplan, mocht in een later stadium besloten worden afscheid te nemen van Ten Hag. Roberto De Zerbi (Brighton & Hove Albion), Thomas Frank (Brentford) en Gareth Southgate (bondscoach Engeland) zijn in beeld als mogelijke opvolgers van de Nederlander, die de laatste weken onder druk staat bij Manchester United. 

Ineos, het bedrijf van Jim Ratcliffe dat onlangs 27,7% van de aandelen van Manchester United kocht, wil een scenario voorkomen waarin het in de zomer onvoorbereid is op het ontslag van Ten Hag. Daarom worden potentiële vervangers beoordeeld op hun eventuele beschikbaarheid en hun geschiktheid om de topclub uit Manchester te leiden. 

Ten Hag staat nog tot de zomer van 2025 onder contract bij Manchester United, met een optie voor nog een seizoen. De slechte resultaten in de Champions League (laatste in de poule) en het feit dat in de Premier League het gat met nummer vier Aston Villa opgelopen is tot elf punten zorgen ervoor dat de druk op Ten Hag onverminderd hoog blijft. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met Ali Boussaboun!