'PSV was bang toen Ihattaren naar Ajax ging, maar ik zei: lukt daar ook niet'

'PSV was bang toen Ihattaren naar Ajax ging, maar ik zei: lukt daar ook niet'

8 maart - 19:47
72

Mart van den Heuvel merkte tot zijn spijt dat hij niet wist door te dringen tot Mohamed Ihattaren bij PSV. De voormalig teammanager van de Eindhovenaren ziet daarin een belangrijk verschil met Memphis Depay, die wel gevoelig bleek voor de adviezen.

Van den Heuvel vertelt in De Rood Wit Podcast dat hij veel gesprekken voerde met de spelmaker. "Ihattaren had de pech dat zijn vader vrij snel stierf nadat hij getekend had bij PSV. Op dat moment was de hiërarchie in de familie weg, want híj werd ineens de kostwinner. Die oudste broer werd kwaad, want hij had niets meer te zeggen. Terwijl de oudste broer normaal gesproken het gezag van de vader overneemt. De hele structuur in het gezin was verkeerd."

"Op de club kon ik wel contact met hem krijgen en hij luisterde ook, alleen zodra hij buiten stond was hij het weer vergeten", gaat Van den Heuvel verder. "Kijk naar Memphis Depay bijvoorbeeld. Met hem heb ik ook uren gezeten. Hij pakte iedere keer wel iets op. Maar Ihattaren pakte gewoon niets op. Psychologen hebben ook met hem gezeten, maar het is gewoon jammer."

Ihattaren leek in 2019 een stormachtige doorbraak te beleven bij PSV, maar in de daaropvolgende jaren kwam de klad erin, mede door de privé-omstandigheden. "Hij voelde gewoon niet wat hij moest laten om een echte prof te worden. Hij dacht: gewoon trainen en de rest komt wel. Helaas is het er nooit van gekomen, omdat hij het niet kon opbrengen om zich volledig op voetbal te richten."

Van den Heuvel stelt dat Ihattaren erg gevoelig was voor zijn omgeving. "Hij had een hoop ‘vrienden’ en allemaal mensen om hem heen die allemaal iets van hem wilden. Het is moeilijk om hem op het juiste pad te krijgen. Er gebeurt zoveel om hem heen, dat valt niet te controleren”, aldus de voormalig teammanager en verzorger. "De club was bang dat toen hij naar Ajax ging dat het daar wel zou lukken, maar ik zei: maak je niet druk, dat lukt daar ook niet."

Na mislukte periodes bij Juventus en Ajax kwam Ihattaren in december 2023 bij Slavia Praag terecht. In Tsjechië tekende hij een prestatiecontract tot medio 2024. Eind januari maakte Slavia bekend dat Ihattaren voorlopig is teruggezet naar het B-team om fit te worden.