Sierhuis vindt term 'Ajax-spits' achterhaald: 'Die bestaat niet meer'

Sierhuis vindt term 'Ajax-spits' achterhaald: 'Die bestaat niet meer'

9 maart - 09:22
88

Het predicaat 'Ajax-spits' is achterhaald, aldus Kaj Sierhuis. De in bloedvorm stekende aanvaller van Fortuna Sittard keert zondag voor even terug in Amsterdam, waar hij lang speelde. 

Sierhuis zei in 2019, toen Ajax hem stalde bij FC Groningen, zich nooit echt een Ajax-spits te hebben gevoeld. Een uitspraak die hij in gesprek met De Telegraaf nuanceert. "In de jeugdopleiding van Ajax is het talloze keren tegen mij gezegd. Ik ben inderdaad nooit de meest gepolijste aanvaller geweest. Maar de echte Ajax-spits bestaat volgens mij niet meer."

Wedden

Meer odds

De spits, vorige week nog goed voor een hattrick tegen Excelsior, vindt die benaming ietwat achterhaald. "Ik denk dat we van het stempel 'typische Ajax-spits' af moeten", vervolgt hij. "De laatste jaren zijn er vooral spitsen succesvol geweest die allemaal andere facetten van het spel beheersen. Als je bijvoorbeeld Brian Brobbey en Kasper Dolberg met elkaar vergelijkt, dan zijn dat twee totaal verschillende types."

Zelf vergelijkt hij zich, weliswaar met de nodige voorzichtigheid, met Klaas-Jan Huntelaar. "Maar ik wil me absoluut niet op hetzelfde niveau plaatsen. We hebben wel parallellen. Het positie kiezen voor de goal, het afwerken met het hoofd en met links en rechts. Dat is ook mijn kracht. Daar blijf ik me in ontwikkelen."

Sierhuis kijkt uit naar het duel met Ajax. Of hij ooit terugkeert bij de club waar het voor hem allemaal begon, weet hij niet. "Daar kan ik geen antwoord op geven. Ajax zou een enorme stap vooruit zijn als je praat vanuit Fortuna Sittard. Wellicht kan ik er nog komen. Maar ik durf er niks over te zeggen."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!