Advocaat neemt Ajax-back op in eerste selectie als Curaçao-bondscoach

Advocaat neemt Ajax-back op in eerste selectie als Curaçao-bondscoach

9 maart - 07:55 Laatste update: 15:20
25

Dick Advocaat heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de eerste selectie van zijn periode als bondscoach van Curaçao bekendgemaakt. In die selectie bevindt zich onder anderen Ajax-speler Ar'jany Martha, evenals oudgediende en Vitesse-doelman Eloy Room. 

Naast Martha en Room is ook Sparta-middenvelder Rayvien Rosario geselecteerd. Net als zijn landgenoot bij Ajax speelde hij dit seizoen pas zijn eerste wedstrijden op het hoogste niveau. Martha kwam tot negen duels voor de Amsterdammers, terwijl Rosario pas twee keer inviel bij Sparta. 

Het nationale elftal van Curaçao is tussen 18 en 25 maart in Turkije, waar het een trainingskamp heeft belegd als voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden in juni voor het WK van 2026. Advocaat en co. oefenen in Alanya tegen Hull City, en enkele dagen later tegen het Turkse Alanyaspor. 

De eerste wedstrijd in de WK-kwalificatiereeks wordt afgewerkt op 5 juni. Barbados is dan de opponent. De tweede wedstrijd, drie dagen later, is tegen Aruba. Daarnaast zijn ook Haïti en St. Lucia groepsgenoten van Curaçao, dat onder leiding van Advocaat hoopt zich voor het eerst in de historie te kunnen plaatsen voor het WK.