Ronaldo reageert na ophef over obsceen gebaar

Ronaldo zegt geen sorry na 'misverstand': 'Deze reactie is normaal in Europa'

11 maart om 13:34
Laatste update: 11 maart om 13:49

Cristiano Ronaldo heeft van zich laten horen na de ophef die is ontstaan na het maken van een obsceen gebaar. De Portugees liet zich van zijn opmerkelijke kant zien tijdens het duel tussen Al Nassr en Al-Shabab (3-2) en werd daarvoor één wedstrijd geschorst.

"Deze reactie is normaal in Europa, maar wie maakt er in het leven geen fouten?", aldus Ronaldo op een persconferentie. De Portugees liet zich gaan nadat hij de openingstreffer maakte uit een strafschop tegen Al-Shabab. "Wat ik deed en waarvoor ik ben gestraft, was een misverstand."

Op beelden was te zien hoe Ronaldo de fans provoceerde. In eerste instantie deed hij een hand achter zijn oor en daarna maakte hij met zijn rechterhand een gebaar richting de supporters. "Ik heb niet opzettelijk iets fout gedaan, ik respecteer de gebruiken en tradities van het land waarin ik woon", zegt Ronaldo, die zijn actie verdedigt vanuit de emotionele kant van het voetbal. "Soms leidt de passie voor het spel en het enthousiasme tot het maken van fouten."

Voor deze provocerende actie richting het publiek heeft Ronaldo uiteindelijk één wedstrijd schorsing gekregen van de Saudische voetbalbond. Daarnaast moet de Portugees een boete bepalen van tienduizend Saudische rial, omgerekend 2460 euro. Ook zal hij de kosten voor het indienen van de klacht van Al-Shabab moeten betalen. Dat kost Ronaldo nog een 4920 euro.