'Real Madrid-technicus maakt interlandswitch en wordt concurrent Saibari'

'Real Madrid-technicus maakt interlandswitch en wordt concurrent Saibari'

11 maart - 18:27
27

Hakim Ziyech en Ismael Saibari krijgen er een grote concurrent bij in het Marokkaanse elftal. Real Madrid-spelmaker Brahim Díaz kiest definitief voor een interlandswitch, melden Spaanse media en transferexpert Fabrizio Romano.

Díaz debuteerde op 8 juni 2021 voor Spanje in een oefenwedstrijd tegen Litouwen. Hoewel de 24-jarige aanvallende middenvelder scoorde, kreeg dat optreden geen vervolg. Nu heeft hij besloten om La Roja in te ruilen voor De Leeuwen van de Atlas. Dat nieuws hing al even in de lucht. Marokko zat al langer achter Díaz aan en heeft nu daadwerkelijk beet, weten onder meer MARCA en Romano. De papieren met het verzoek zijn inmiddels goedgekeurd.

Díaz, die een Marokkaanse vader heeft, zou mogelijk later deze maand al kunen debuteren tijdens de oefeninterlands tegen Angola en Mauritanië. De technicus van Real Madrid kan op alle posities achter de spits uit de voeten, waardoor hij onder meer de concurrentie aangaat met ex-Ajacied Ziyech en PSV'er Saibari. Bij de Koninklijke is Díaz doorgaans geen vaste waarde. Toch kwam hij in 32 officiële duels in actie, waarin hij acht keer scoorde en vier assists gaf.