De Haan over breuk met Van Wonderen: 'Als je daar niet uitkomt...'

De Haan over breuk met Van Wonderen: 'Als je daar niet uitkomt...'

11 maart - 21:02
22

Hoewel Ferry de Haan niet al te veel wil loslaten over het vertrek van Kees van Wonderen bij SC Heerenveen, laat hij in gesprek met het Algemeen Dagblad weten dat beide partijen 'andere ideeën' hebben over de vorming van een ploeg. Ook gaat de algemeen directeur in op het gesprek dat gevoerd is met Maurice Steijn.

De Haan benadrukt dat samen met Van Wonderen is besloten om niet met elkaar door te gaan. "De keuze hebben we samen met Kees gemaakt. We weten nu anderhalf jaar wat we aan elkaar hebben en hoe we naar bepaalde zaken kijken. Daaruit blijkt dat we niet overal dezelfde gedachten over hebben." Hoewel De Haan niet te veel prijs wil geven, gaat hij wel in op de inhoud van die gedachten. "Het gaat erom hoe je bepaalde dingen wil aanpakken, zoals de vorming van een ploeg. Als je daar niet uitkomt, ontstaat er een vrije situatie voor beide partijen."

Wel geeft De Haan aan dat er nooit wrijving is geweest tussen de club en Van Wonderen. "Achter de manier van werken staan we nog steeds. Als vervolgens zijn contract eindigt, heb je twee keuzes. Wanneer je ervoor kiest met elkaar door te gaan, moet je er wel volledig hetzelfde inzitten. Dat was niet het geval.’"

Onlangs lekte uit dat de Friezen met Steijn hebben gesproken. Er is veel te doen om zijn tijd bij Ajax, maar daar heeft De Haan geen boodschap aan. "Wat er in Maurice zijn carrière heeft plaatsgevonden, staat er helemaal los van. Als wij ergens voor willen gaan, moeten we dat gewoon doen. Maurice heeft bovendien best wel wat gepresteerd in zijn loopbaan. Wat bij Ajax is gebeurd, heb ik geen mening over, want ik was er niet bij betrokken."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!