Mijnans opvolger van Stengs als rechtsbuiten van AZ

Stengs-opvolger laat zich zien: 'Ik word vrijgelaten, dat is lekker struinen'

12 maart om 07:50

Sven Mijnans wordt bij AZ gezien als de opvolger van Calvin Stengs. Jaren lang hadden de Alkmaarders geen 'echte rechtsbuiten' meer, maar de van Sparta overgekomen Mijnans vulde die rol tegen Excelsior (4-0 winst) naar behoren in.  

Maarten Martens plaatste Mijnans tegen Excelsior als hangende rechtsbuiten in zijn elftal. Dat deed de 24-jarige linkspoot met twee treffers uitstekend. "Ik was op zoek naar jongens die al wat meegemaakt hebben, die ook teamgericht denken en die de schouders eronder zetten. Dat doet Sven", vertelt de trainer van AZ tevreden aan het AD

Zelf is Mijnans vooral blij met de vrijheid die hij krijgt bij AZ. "De trainer laat me vrij waardoor ik ook vaak op nummer tien terecht kom. Dat is toch wel mijn favoriete plek", geeft hij toe. "Maar in zo'n wedstrijd als tegen Excelsior is het lekker struinen."

Voor Martens komt het goede spel van Mijnans als geroepen. Maykel Lahdo is vaak geblesseerd, Ibrahim Sadiq overtuigt nog niet en voor Ernest Poku en Jayden Addai lijkt het nog te vroeg. "Ik zie voorlopig ook geen reden om mijn elftal te wijzigen", besluit Martens.