'AZ-verdediger gaat niet in op Curaçao-uitnodiging Advocaat'

'AZ-verdediger gaat niet in op Curaçao-uitnodiging Advocaat'

12 maart - 23:51
27

Riechedly Bazoer legt de uitnodiging van Curaçao-bondscoach naast zich neer. Dat heeft Wilfred Genee dinsdagavond onthuld bij Vandaag Inside. De 27-jarige AZ-verdediger was benaderd, maar laat de aanbieding links liggen. 

Advocaat maakte begin maart bij Veronica Offside bekend onder anderen Bazoer te hebben benaderd voor de nationale ploeg van Curaçao, waarmee de 76-jarige trainer tussen 18 en 25 maart op trainingskamp in Turkije is. Daar speelt het oefenwedstrijden tegen Hull City en Alanyaspor. 

"Van Bazoer weet ik niet of hij interesse heeft, want hij heeft niet gereageerd", zei Advocaat destijds. Dat is inmiddels wel het geval, aldus Genee. "Hij heeft Advocaat teruggebeld, eindelijk. Hij doet het niet. Dat is toch wel lullig. Dick belt al die mensen op maar niemand wil meewerken. Dat is toch wel pijnlijk."

"Ja, maar Dick weet toch: als je dat baantje bij Curaçao krijgt, dat is een betaalde vakantie met een gezellig team", reageert tafelgenoot Johan Derksen. "Zo denkt Dick er niet over, maar je moet daar niet streven naar resultaten."