Mainoo vergeleken met Seedorf

'Nieuwe' Seedorf staat op bij Man United: 'Voor mij speelt hij net als Clarence'

13 maart om 13:40
Laatste update: 13 maart om 13:47

Manchester United-toptalent Kobbie Mainoo toont grote gelijkenissen met Clarence Seedorf. Dat vindt Wes Brown, voormalig verdediger op Old Trafford. De achttienjarige middenvelder doet hem in vrijwel alles denken aan de Nederlander. 

Mainoo beleeft dit seizoen onder manager Erik ten Hag zijn grote doorbraak bij United. De veelzijdige middenvelder speelde tot dusver al veertien Premier League-wedstrijden, en oogste daarin behoorlijk wat lof. "Ik heb hem veel zien spelen, ook in de jeugd. Hij is heel kalm en er wordt veel over hem gepraat", vertelt Brown aan Squawka

"Voor mij speelt hij net als Clarence Seedorf", vergelijkt de oud-stopper. "Zelfs in de manier waarop hij rent, hoe hij ballen aanneemt en ballen beschermt. Ik heb een paar keer tegen Clarence gespeeld, en hij was echt van wereldklasse. Groot, sterk, perfect in het uitvoeren van zijn taak en daarnaast had hij de rust om voor een groot team te spelen in grote wedstrijden."

Mainoo stond afgelopen zaterdag nog in de basis toen United in eigen huis met 2-0 won van Everton. Komende zaterdag moeten Erik ten Hag en co. weer aan de bak. Dan staat op Old Trafford de kwartfinale van de FA Cup op het programma. De tegenstander: aartsrivaal Liverpool.