'Vitesse in de wachtkamer: droomkandidaat voor bestuursfunctie wil bedenktijd'

'Vitesse in de wachtkamer: droomkandidaat voor bestuursfunctie wil bedenktijd'

13 maart - 21:42
133

Paul van der Kraan heeft een eerste gesprek met Vitesse achter de rug. De topkandidaat zou als ‘crisismanager’ gevraagd zijn bij de Arnhemmers, maar hij wil nog wat bedenktijd.

Volgens De Gelderlander heeft Van der Kraan gevraagd of hij pas maandag mag beslissen over de functie bij Vitesse. Eind februari kondigde de toenmalig directeur Peter Rovers zijn vertrek uit Arnhem aan en sindsdien is de oud-directeur van Twente de topkandidaat. De zeventigjarige Van der Kraan was een kleine vijf jaar lang algemeen directeur bij de Tukkers. Daarvoor werkte hij bij FC Den Bosch en van 2004 tot 2012 als algemeen directeur bij Vitesse.

Bij Vitesse is het de laatste maanden al niet meer rustig. De overname van de Amerikaan Coley Parry werd afgekeurd door de KNVB en er is een onderzoek ingesteld naar de vroegere Russische overname van Vitesse. De Russische Valeri Oyf is op dit moment nog altijd eigenaar van Vitesse, waardoor ING en accountant BDO niet met de Arnhemmers samen willen werken. 

De vertrokken Rovers verlaat op 1 april pas officieel Vitesse en de Arnhemmers hopen dan ook voor die tijd een vervanger aan te stellen. Het is niet bekend of Van der Kraan ook positief is over de job, maar de krant spreekt van een 'constructief gesprek'.