Mogelijke doorbraak in langdurige soap: Van der Kuit wil Vitesse overnemen

Mogelijke doorbraak in langdurige soap: Van der Kuit wil Vitesse overnemen

9 maart - 12:14 Laatste update: 12:21
246

Een redding voor Vitesse lijkt nabij. Stadioneigenaar Michael van der Kuit wil de club overnemen met zijn bedrijf Stadion Arnhem. De interesse van Van der Kuit is inmiddels kenbaar gemaakt bij de KNVB, het Ministerie van Economische Zaken en de onafhankelijke licentiecommissie. 

'In verband met de aanhoudende crisis rond Vitesse en het ontbreken van realistische opties voor het zeker stellen van de continuïteit van Vitesse, heeft Stadion Arnhem zich beraden over mogelijkheden om een oplossing te vinden voor de huidige crisis', schrijft Stadion Arnhem in een persbericht. 'Stadion Arnhem is tot de conclusie gekomen dat de huidige situatie onhoudbaar is en slechts tot intrekking van de KNVB licentie kan leiden indien zich geen levensvatbare alternatieven aandienen.'

Het is al lange tijd onrustig in Arnhem. Door de mislukte overname van de Amerikaan Coley Parry met The Common Group is de proflicentie van Vitesse in gevaar. De Arnhemse club is namelijk nog altijd in handen van de Rus Valeriy Oyf. Door de banden met Rusland is Vitesse op de radar gekomen van Economische Zaken.

Stadion Arnhem wil Oyf de kans geven om Vitesse op 'ordentelijke wijze' over te dragen. 'Inzet van Stadion Arnhem is om de overname op de kortst mogelijk termijn te realiseren, omdat de voorbereidingen op het nieuwe seizoen 2024/2025, waaronder een degelijke begroting, reeds in april rond moeten zijn. De bereidheid van Stadion Arnhem tot overname van Vitesse is uiteraard onder het voorbehoud van een bevredigend boekenonderzoek.'

In een reactie laat Van der Kuit weten dat Vitesse door de licentieregels te overtreden een 'onverantwoorde kamikaze actie' heeft begaan. "Het is nu '2 voor 12' en voor mij aanleiding stappen te zetten om de club te behoeden voor de ondergang door middel van een overname en daarmee ook mijn zakelijke belangen te verdedigen. Omdat Vitesse is verworden tot een onontwarbare knoop, met een belast verleden dat de club zal blijven achtervolgen, ben ik tot de conclusie gekomen dat een overname alleen verantwoord is wanneer alle banden met het verleden kunnen worden verbroken. Zeg maar een Vitesse 2.0."