Dramatische openingsfase doet PSV de das om: Champions League-avontuur is voorbij

13 maart - 22:52 Laatste update: 22:54
510

Het is PSV niet gelukt om voor het eerst sinds 17 jaar de kwartfinale van de Champions League te halen. De Eindhovenaren kenden een slechte eerste en een betere tweede helft, maar een vroege goal van Jadon Sancho en een late van Marco Reus werden de ploeg van Peter Bosz uiteindelijk fataal.

Bosz had voor aanvang een duidelijk speelplan, waarin de druk op de Dortmund-defensie net zo hoog moest zijn als bij de heenwedstrijd. Malik Tillman speelde op linksbuiten, waardoor Hirving Lozano op de bank moest plaatsnemen. Bosz wilde daarmee Sergiรฑo Dest meer aanvallende ruimte geven.

Van aanvallende impulsen was in de eerste dertig minuten echter geen sprake voor PSV. De ploeg van Bosz had erg weinig te vertellen en moest vooral tegenhouden bij een sterke start van Dortmund. Ian Maatsen was na twee minuten al dicht bij de openingsgoal, maar Sancho deed het een minuutje later wel voor de thuisploeg. Na dertig minuten liet PSV zich iets meer zien, maar het was nog altijd een gelukje dat het na 45 minuten maar 1-0 stond.

Na rust ging het voor PSV weer iets beter. De invalbeurt van Lozano gaf een aanvallende impuls, aangezien de Mexicaan een aantal kansen kreeg met een goed schot. Ook Johan Bakayoko en Luuk de Jong kwamen veel meer in de zestien meter, maar een goal viel er maar niet. Aan de andere kant viel hij wel via Niclas Fรผllkrug, maar die goal werd vanwege een millimeter buitenspel afgekeurd.

PSV gaf de moed niet op en bleef vechten voor een openingstreffer. Uiteindelijk kreeg PSV in de slotfase nog een genadeklap via routinier Reus, waardoor iedereen van PSV wist dat het Europese seizoen voorbij was. Na zeventien waren de Eindhovenaren dichtbij een stunt in het miljardenbal, maar een dramatische slotfase deed de koploper van de Eredivisie de das om.