Pijn overheerst bij Bosz na uitschakeling: 'Terecht of niet? Interesseert me niks'

Pijn overheerst bij Bosz na uitschakeling: 'Terecht of niet? Interesseert me niks'

13 maart - 23:47 Laatste update: 14 maart - 01:17
49

Peter Bosz baalt ervan dat zijn tactische plan in het eerste half uur niet werkte. De trainer zag zijn ploeg een goede tweede helft spelen, maar PSV blijft met lege handen achter. Terecht of niet? Dat interesseert Bosz maar weinig.

"De eerste dertig minuten deden we het niet goed en waren we zeer onrustig", luidt de eerste conclusie van Bosz na de wedstrijd. "Toen we overal een-op-een gingen spelen, kregen we de druk er wel op. We werden dominanter en gevaarlijker, ook in de zestien meter bij Dortmund. Alleen namen we daar niet de juiste beslissingen. En af en toe hebben we ook wel pech."

Bosz was in de openingsfase erg druk aan het gebaren aan de zijlijn. De reden daarvoor was volgens hem inherent aan het spel. "Ik wilde duidelijk maken dat we moesten doorschuiven met die vele gebaren. Op de manier als de eerste helft had het niet veel zin. Toen moesten we iets meer risico nemen en dat pakte goed uit. Als je die tweede helft ziet, kom je vaak gevaarlijk door. Zij kwamen niet meer aan het voetballen."

De coach van PSV krijgt ook nog de vraag of Dortmund de terechte winnaar is van het tweeluik. Dat kan Bosz echter nu nog even gestolen worden. "Dat interesseert me helemaal niks. Of het wel of niet terecht is dat ze door zijn. We hebben het twee keer niet slecht gedaan vind ik. Op het eerste half uur van vandaag na."