Bosz wil trucje uit thuisduel herhalen in Dortmund: 'Gaan we gewoon weer doen'

Bosz wil trucje uit thuisduel herhalen in Dortmund: 'Gaan we gewoon weer doen'

13 maart - 20:43 Laatste update: 20:46
20

Peter Bosz heeft een heel duidelijke reden om Hirving Lozano niet op te stellen. De coach speelt met Malik Tillman vanaf links, om een extra man op het middenveld te creëren en om Sergiño Dest aanvallend de ruimte te geven.

"We hebben die week ervoor Johan Bakayoko rust gegeven en ik wil met een extra middenvelder Dortmund bestrijden", vertelt Bosz bij RTL over de keuze voor Tillman boven Lozano. "Je bespreekt met je staf wat het beste is en wij denken dat dit het beste is."

Bosz heeft ook nog een tweede reden om Tillman op te stellen: de aanvalsdrift van Dest. "Je hebt natuurlijk ook te maken met jongens die achter Tillman staan. Dest is heel anders dan Jordan Teze. Dest is heel aanvallend, waardoor hij met Tillman voor zich meer ruimte krijgt om dat te doen. Hun linksback Niklas Süle moet dan kiezen of hij Tillman gaat volgen of hij doordekt op Dest."

Na die uitleg was Bosz nog niet klaar met het weggeven van wat zaken uit de speelwijze. "Ian Maatsen kreeg niet de tijd om het middenveld in te schuiven bij ons thuis, omdat wij met zulke hoge druk begonnen. Dat gaan we hier gewoon weer doen. Dat is volgens mij de beste manier om ze hier stil te krijgen."

Terugkeer 
Bosz is ook heel blij met de terugkeer van Guus Til en Joey Veerman. "Ik kijk altijd naar onze kwaliteiten. Zeker als je nu weer met Til kan spelen. Die kan samen met Luuk de Jong die druk zo goed zetten. Alleen die kansen die wij gekregen hebben, op dit niveau moeten er daar meer van in." De terugkeer van Veerman is nog wel onzeker, wat betreft een hele wedstrijd. "Hij speelt niet als hij niet honderd procent is. Of dat voor negentig minuten is, dat blijkt nog."