Te Kloese ziet iets 'ongelooflijks' bij Slot

Te Kloese ziet iets 'ongelooflijks' bij Slot: "Je wordt gek van die man!"

14 maart om 10:07

Dennis te Kloese weet soms niet wat hij meemaakt met Arne Slot. Dat vertelt hij in De Beslissers, een podcast van FC Afkicken. De algemeen directeur van Feyenoord typeert zijn trainer als een vakidioot.

Slot is 'echt een denker', aldus Te Kloese. "Soms zeg ik wel eens: Even rustig aan, je kan ook te veel denken. Alles wat hem zou kunnen overkomen, heeft hij geanalyseerd, bedacht en besproken. Aan de ene kant kan je zeggen dat hij het zichzelf te moeilijk maakt. Aan de andere kant is hij daardoor altijd goed voorbereid."

Toch lijken Slot en Te Kloese ook op elkaar, vertelt laatstgenoemde. "We zijn harde werkers. Hij steekt er zo veel tijd in, dat is ongelofelijk. Ik heb ook wel eens trainers meegemaakt waar de telefoon om twaalf uur gewoon uit ging. Bij hem gaat hij dan juist aan." Met een knipoog. "Je wordt gek van die man!"

Rust krijgt Te Kloese dan ook niet van Slot, die Feyenoord vorig seizoen naar de eerste landstitel sinds 2017 leidde. "Hij is echt heel talentvol en goed. Het is geen toeval dat spelers elke keer beter worden onder zijn leiding en het elftal goed speelt."