Vitesse-huurlingen Hadj Moussa en Aaronson dromen van WK

Dromen van het WK 2026 bij Vitesse: 'Mooi podium om me te laten zien'

14 maart om 15:40

Vitesse-huurlingen Anis Hadj Moussa en Paxten Aaronson hebben allebei dezelfde droom: meedoen aan het WK van 2026. Het tweetal maakt een goede indruk in Arnhem en ze hopen deze lijn door te trekken.

In zijn beginperiode bij Vitesse zijn veel mensen positief over de prestaties van Hadj Moussa. De aanvaller vertelt dat hij niets anders doet dan normaal. "Maar nu in de Eredivisie en dat valt iets meer op", concludeert Hadj Moussa tegenover Voetbal International. "Acties maken, tegenstanders passeren, zo ben ik opgegroeid, ik wil het publiek vermaken en het elftal helpen. De tactische discipline krijg ik steeds beter onder de knie Ik ben een artiest, maar wel een hardwerkende artiest, ik weet wat er gevraagd wordt."

Hadj Moussa groeide op in Frankrijk, maar heeft Algerijnse Roots. Zijn hele familie woont in zijn geboorteland, maar hij komt in actie voor de Algerijnse ploeg. Hij is geselecteerd door de bondscoach van het Afrikaanse land voor de oefenwedstrijden tegen Bolivia en Zuid-Afrika. "Ik ben trots dat ik geselecteerd ben. Het is een gevolg van mijn komst naar de Eredivisie. Ik zie het als een beloning voor mijn prestaties", aldus Hadj Moussa, die droomt van het WK in 2026. "Waarom niet? Algerije heeft een goede, volwassen ploeg, wij kunnen het WK halen. Dat zou een mooi podium zijn om me te laten zien."

Ook ploeggenoot Aaronson leeft in dezelfde droom als Hadj Moussa. De WK-droom van eerstgenoemde is waarschijnlijk nog groter. "Het WK is in de Verenigde Staten, mijn thuisland. Dat zou geweldig zijn, samen met mijn broer (die bij Union Berlin speelt, red.) in één team", legt Aaronson uit. "Dat is sowieso een doel, dat hebben we onderling afgesproken. Het moet er ooit van komen. Waar maakt niet uit."