'Vertrek van Ajax-captain Bergwijn naar buitenland ligt in lijn der verwachting'

'Vertrek van Ajax-captain Bergwijn naar buitenland ligt in lijn der verwachting'

15 maart - 07:44 Laatste update: 09:09
162

Bij Ajax wordt rekening gehouden met een vertrek van Steven Bergwijn. Volgens Voetbal International wil de aanvaller graag naar het buitenland en is de verwachting dat hij die transfer ook gaat maken deze zomer. 

'Het ligt in de lijn der verwachting dat Steven Bergwijn zijn gewenste transfer naar het buitenland gaat maken', noteert VI over de situatie van de aanvaller. De aanvoerder van Ajax had in de winter ook al aanbiedingen vanuit het buitenland op zak. Onder andere Al-Ettifaq en West Ham United werden genoemd als geïnteresseerde clubs in januari. De 26-jarige aanvaller heeft nog een contract tot 2027, dus Ajax kan een forse transfersom vragen.

Naast Bergwijn zou ook Brian Brobbey een geliefde naam zijn bij buitenlandse clubs. Er zouden al een aantal belletjes binnengekomen zijn voor de spits. 'Naar Brobbey wordt vanuit het buitenland veel geïnformeerd', luidt de conclusie. Eerder viel de naam van Manchester United als geïnteresseerde club voor Brobbey, maar het is niet bekend of de club van Erik ten Hag ook daadwerkelijk één van de clubs op het vinkentouw is.

Een vertrek van beide spelers zou Ajax een flinke kapitaalinjectie kunnen geven, aangezien er geld nodig is om de selectie te versterken. Volgens het weekblad zou iedere speler bij Ajax verkoopbaar zijn, al hoopt de club uitblinkers als Diant Ramaj  binnenboord te houden. Zoals eerder aangegeven heeft een groot aandeel van de Mislintat-aankopen te horen gekregen dat ze mogen vertrekken.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!