Ajax kon dik bedrag krijgen voor Bergwijn, zomers vertrek niet uitgesloten

Ajax kon dik bedrag krijgen voor Bergwijn, zomers vertrek niet uitgesloten

11 februari - 14:08 Laatste update: 14:18
49

Steven Bergwijn was vorige maand daadwerkelijk in beeld bij Bayern München, erkent zaakwaarnemer Nathan van Kooperen. Ajax had een enorme transfersom kunnen vangen voor de 26-jarige aanvaller.

"Ze hebben hem zeker gepolst. Twee dagen voor het sluiten van de markt", vertelt Van Kooperen bij Goedemorgen Eredivisie over de interesse van Bayern München "Maar ze waren vrij duidelijk dat ze eigenlijk voor Bryan Zaragoza gingen. Als dat niet zou lukken, wilden ze doorschakelen naar Stevie."

In dat geval had Ajax een forse transfersom kunnen ontvangen. "Dertig miljoen plus", stelt Van Kooperen. Of Bergwijn open stond voor de stap, laat de belangenbehartiger in het midden. "Dat is lastig te zeggen nu. Ook omdat Bayern niet doorpakte, hebben we het er nooit concreet over gehad. Het is moeilijk om daarop terug te kijken en te zeggen of hij het had gedaan of niet."

In een eerder stadium meldde Al Ettifaq zich al voor de linksbuiten. "Dat klopt, twee keer. Bergwijn stond daar niet gesloten in. Maar of dat de juiste stap was geweest, ik denk het niet. En daarom zit hij nu ook nog bij Ajax."

Het is niet uitgesloten dat Bergwijn in de zomer alsnog vertrekt. "Ik denk dat je alles open moet houden. We zijn met Ajax een project gestart voor twee seizoenen. Daarna zouden we kijken hoe het ervoor zou staan. Dat is deze zomer. Maar Stevie is niet voor niets nog speler van Ajax, het is geen jongen die wegloopt van een situatie. Hij is aanvoerder geworden in een heel moeilijke fase, hij heeft die verantwoordelijkheid op zich genomen."