ESPN meldt slecht Ajax-nieuws: geblesseerde Bergwijn meerdere weken aan de kant

ESPN meldt slecht Ajax-nieuws: geblesseerde Bergwijn meerdere weken aan de kant

9 februari - 10:27 Laatste update: 10:43
136

Steven Bergwijn heeft afgelopen woensdag tijdens een training met Ajax een hamstringblessure opgelopen. Dat meldt ESPN vrijdagmiddag. De 26-jarige aanvoerder van de Amsterdammers kan naar verwachting meerdere weken niet in actie komen. Dat heeft de scan van donderdag uitgewezen, zo is te lezen.

Bergwijn moet zodoende de dubbele Conference League-ontmoeting met Bodø/Glimt aan zich voorbij moeten laten gaan. Daarnaast zal Ajax-trainer John van 't Schip ook een andere linksbuiten aan moeten wijzen voor de Eredivisie-wedstrijden tegen sc Heerenveen, NEC en AZ. 

Bergwijn kwam dit seizoen in zestien van de twintig potentiële Eredivisie-duels in actie. De vleugelaanvaller maakte tot dusver zeven doelpunten. Daarnaast was hij goed voor vier assists. Met Carlos Forbs beschikt Van 't Schip over een mogelijke directe vervanger. 

Ook het Algemeen Dagblad maakt melding van de kwetsuur van Bergwijn, die sowieso deze maand niet meer in actie lijkt te gaan komen. Waarschijnlijk verschaft Ajax in aanloop naar het uitduel met Heerenveen van komende zondag meer duidelijkheid.