Opsteker Ajax: Bergwijn lijkt terug te keren, update Kaplan, Sutalo en Berghuis

Opsteker Ajax: Bergwijn lijkt terug te keren, update Kaplan, Sutalo en Berghuis

15 maart - 17:12 Laatste update: 17:18
110

Steven Bergwijn lijkt zondag terug te keren bij Ajax. Trainer John van 't Schip heeft goede hoop dat zijn aanvoerder van de partij kan zijn, als zijn ploeg een bezoek brengt aan Sparta Rotterdam. Ook vertelt Van 't Schip over Steven Berghuis en de uitgevallen Josip Sutalo en Ahmetcan Kaplan.

Bergwijn was de voorbije weken afwezig bij Ajax vanwege een hamstringblessure. Het was al duidelijk dat de aanvaller op de weg terug was. Nu komt Van 't Schip op de clubsite van Ajax met een update. "Als alles zo doorgaat is hij er zondag hopelijk bij", zegt de coach over Bergwijn. "Maar hij gaat sowieso geen negentig minuten spelen. De kans is wel klein dat Steven Berghuis erbij is tegen Sparta."

Op bezoek bij Aston Villa vielen Sutalo en Kaplan allebei uit met een blessure. Van 't Schip vertelt ook meer over de gesteldheid van de twee verdedigers. "Wat ik van de dokter begreep gaat het nu redelijk met hem", zegt hij over Kaplan. "Er is een kans dat hij er zondag bij is. (...) Josip Sutalo viel ook uit, dat moeten we even bekijken."

Ondertussen is Van 't Schip bezig met de voorbereiding op de wedstrijd tegen Sparta, die zondag om 16.45 uur begint. "In het verleden is gebleken dat teams het lastig hebben na een Europese wedstrijd. Dat mag geen excuus zijn en we moeten er zondag gewoon weer staan tegen Sparta. Het is belangrijk om drie punten te halen om te zorgen dat we die vijfde plek weten vast te houden."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!