AD: Potter op 'longlist' bij Ajax, Kroes wacht tot trainerscarrousel op gang komt

AD: Potter op 'longlist' bij Ajax, Kroes wacht tot trainerscarrousel op gang komt

15 maart - 17:51
63

Zoals bekend staat het aanstellen van een nieuwe trainer bovenaan het lijstje van Alex Kroes bij Ajax, maar het Algemeen Dagblad stelt dat de nieuwe algemeen directeur van de Amsterdammers in ieder geval tot medio april zal wachten met het doorhakken van knopen. De krant laat ook de naam van Graham Potter vallen in de Johan Cruijff Arena.

Kroes is vrijdag begonnen aan zijn klus bij Ajax. Duidelijk is dat hij spoedig een nieuwe trainer aan wil stellen in Amsterdam, waar tot dusver vooral de namen van Pascal Jansen, Pepijn Lijnders, Frank de Boer en Dave Vos zijn gevallen. Het AD stelt nu dat Potter, net als Jansen, op een 'globale longlist' staat. Een nieuwe trainer zal nog niet op korte termijn worden aangesteld. 'Ajax en Kroes zullen wachten tot de trainerscarrousel medio april echt op gang komt alvorens echt een besluit te nemen', zo klinkt het.

Een ander target van Kroes, is het aanstellen van een nieuwe technisch directeur. Dat zal vermoedelijk pas na de komende transferzomer gebeuren. 'Ook de komst van een expert 'onderhandelingen en transfers' valt op termijn te verwachten: een functie die in het internationale topvoetbal al veel langer gemeengoed is', schrijft het AD. De verwachting is echter dat Kroes komende zomer deze functie nog zelf op zich zal nemen, samen met de positie van td.

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!